Kök i Emmaboda med ny sten och belysning.


Kanske sitter du fortfarande fast i ett litet kök där du knappt har utrymme att röra dig? Jag tänkte ta upp några saker som kan visa vilken skillnad, några små förändringar kan göra för att förbättra ditt köksutrymme och öppna upp en liten lägenhet. Med en ny stenbänk och belysning kan man göra mycket. Detta gjorde jag på mitt lilla kök i Emmaboda.

Det finns även många villaägare som sitter med samma problem. Ett litet kök som inte ger utrymme för att flytta runt och ingen plats för middagar. Kökets ombyggnadsarbete blir ett trängande behov efter ett verkligt fungerande kök. Lägenheter, och speciellt kök, tenderar att vara små. För att maximera utrymmet och skapa ett större kök, kan man ta bort muren som skiljer köket från vardagsrummet. Då får man en öppen planlösning med luftigt utseende och känsla. Klassiska skåpsluckor i modernt utseende och rostfritt stål på apparater och hårdvara, ger köket ett utseende och en känsla som är tidlös. En bänkskiva i vit polerad marmor och granit slutför utseendet. Även denna hittade jag på ett ställe i Emmaboda. Lägger man till infällda taklampor och belysning under skåpen skapar man en underbar balans av ljus som gör att utrymmet känns finare. Genom att lägga till en modern armatur ovanför kökshalvön, blir köket lite mer dramatisk och fräckt. Det är en oväntad touch som verkligen tillför pricken över i till ett litet kök. Följ länken om du vill titta på kök i Emmaboda, hagelbergskok.se.

Om du planerar att ta bort väggar i en fastighet, kontrollera först att de inte är bärande väggar. En bärande vägg stöder en ytterligare struktur ovan, vilken vanligen är av takbalkar eller en betongplatta. Alla ytterväggar är bärande eftersom de stöder takkonstruktionen eller ytterligare nivåer. Viktigast av allt är att först kontakta den som ägen byggnaden. I hyresrätter får man sällan göra denna typ av ingrepp. Om du är osäker på om det är en bärande vägg, kontakta en byggnadsingenjör för råd. När du tar bort bärande väggar, kommer ytterligare en stödstruktur till exempel en balk eller överstycke som måste tillsättas för att kompensera för borttagningen av väggen. De väggar som innehåller el-och VVS, kommer att kräva tjänster utförda av en kvalificerad och professionell hantverkare.

,