Markarbeten i Alvesta och kalksten från Öland!


Då var det dags att åka till Alvesta igen och göra lite markarbete. Det är två sommarstugor som vill ha en del gjort i sina trädgårdar. De är från Öland och tänkte sig att lite fin, röd kalksten skulle vara fint. Givetvis ordnar vi det och teamet tycker att det ska bli kul att göra detta jobb. Stenen är beställd och finns redan på plats i Alvesta. Vi har även kontaktat en firma som ska göra lite grävjobb och annat med sina maskiner. Här kan du läsa mer om markarbeten i Alvesta, liljegrens.nu. De fixar det mesta som har med markarbeten att göra.

Våra sommarstugeägare i Alvesta har gett oss en ritning på hur vi ska sätta stenen eftersom de själva inte är där. Det kan bli en utmaning! De bor grannar och vill ha lite stigar mellan sina hus. Det finns mycket träd och buskar så det gäller att vara lite försiktig. Maskinerna kan få lite svårt att komma fram men då finns det ju spadar.

Kalksten är röd och ganska porös men den fungerar jättebra till att göra plattsättningar i trädgårdar. Tittar man lite noggrannare på stenarna ser man fossiler från alla de små djur som en gång funnits runt Öland. Ganska intressant egentligen när man funderar på det. Ingen sten är den andra lik. Ibland kan man ha tur att hitta en riktigt fin fossil. Nog om det, dags att åka mot Alvesta och styra upp markarbeten, plattsättningar och annat smått och gott.

 

,